Niedziela Nowego Tysiąclecia Online (II etap)

Dofinansowano ze środków budżetu pastwa.

Dofinansowanie: 255 000,00 zł
Całkowita wartość: 283 590,00 zł

Celem projektu „Niedziela Nowego Tysiąclecia Online II etap” jest zdigitalizowanie i udostępnienie w formie cyfrowej zbiorów Tygodnika Katolickiego „Niedziela”, wydawanych od 1993 – 2006 roku wraz z dodatkowymi numerami związanymi z edycją częstochowską. Niniejsze zbiory będą udostępnione bezpłatnie w formie cyfrowej, po uprzednio przeprowadzonym procesie digitalizacji w ramach repozytorium cyfrowego „Niedziela Nowego Tysiąclecia Online”. Osoby zainteresowane będą miały możliwość skorzystania z tych zbiorów, których tematyka stanowi odzwierciedlenie szerokiego kontekstu społeczno-historyczno-politycznego Polski na przestrzeni ostatnich 100 lat. Projekt jest kontynuacją projektu „Niedziela Nowego Tysiąclecia Online”, realizowanego w 2021 r. i obejmującego swoim zakresem digitalizację tygodników z lat 1981 – 1992. Realizacja projektu planowana jest od 1 lutego 2022 r. do 30 września 2023 r.

Szczegóły